Vi tager ansvar for vores miljøpåvirkning

Det har vi papir på: ISO 14001

Hvad betyder ISO 14001 for dig?

Vi vil reducere vores miljøpåvirkning. Derfor er vi certificeret efter ISO 14001.

Helt konkret betyder det, at vi mindsker vores CO2-belastning ved at skære ned på elforbrug og antallet af vare- og persontransporter. Samtidig forlænger vi levetiden på dit apparatur og bidrager ad den vej til en cirkulær økonomi.

Med ISO-certificeringen har vi forpligtet os til at reducere vores negative indvirkning på miljøet løbende. Derfor når vi aldrig i mål. Vi flytter nemlig hele tiden målet.

Vi hjælper dig med at forlænge levetiden på dit medicotekniske udstyr

Med højtkvalificerede reparationer og forebyggende service hjælper vi dig med at forlænge levetiden på dit medicotekniske udstyr. I særlige tilfælde kan du købe brugt, renoveret røntgenudstyr, så vi undgår at bortskaffe funktionsdygtigt apparatur. Vi tilbyder også brugte reservedele, som naturligvis er testet inden du får dem installeret. 


På endoskopværkstedet vedligeholder og forlænger vi levetiden på dine endoskoper. Pentax Medical er også ISO 14001-certificeret.

Du får en samarbejdspartner med reduceret elforbrug

Vi har reduceret vores elforbrug. Bl.a. ved at skifte til LED-pærer, så vi ikke har mistet lysstyrke.

 

Du får en samarbjedspartner, der reducerer antallet af sine varetransporter

Vi vil reducere den mængde CO2, vi udleder i forbindelse med transport af varer og personer. Vi arbejder generelt med leverandører, der har lager i Europa, så vi kan undgå lange transporter. Vores teknikere er fordelt i hele landet, så vi undgår at udlede CO2 på mange, lange ture i bil på tværs af landet. På vores lager i Glostrup har vi i 2022 udvidet kapaciteten, så vi kan købe større mængder kemi hjem og skære ned på antallet af transporter. Når vi leverer varer til dig, planlægger vi altid efter at holde antallet af transporter nede på én.

Hvis du modtager en forsendelse fra os med gamle labels på, så er det fordi, vi genbruger papkasser og anden emballage fra pakker vi modtager. 

50 % færre kemitransporter

Fra 2021 til 2023 har vi reduceret antallet af transporter med kemi til endoskopvaskemaskiner med 50 %.

Ladestandere til elbiler

I Glostrup har vi ladestandere til fire elbiler. Her kan vi oplade både firmabiler og privatbiler, inden turen går ud på landevejen igen.
 

Du får en samarbejdspartner, der stiller krav til sine kunder og leverandører

Vi påvirker vores leverandører til at tænke miljø ind i produktion og transport, og vi ser gerne, at der ligger en miljøpolitik bagved produkterne. 


Nogle af vores leverandører er selv ISO 14001-certificeret. Det gælder fx Pentax Medical, der leverer endoskoper.


Hvad er vores miljømålsætning nu?

  • Vi vil reducere vores CO2-påvirkning yderligere.
  • Vi vil i større omfang reparere reservedele, så de kan leve videre.
  • Alle firmabiler skal fremover være energiklasse "A".

Er det bare et stykke papir?

ISO-certificeringen er ikke bare det papir du ser her. ISO 14001 er fuldt implementeret i vores kvalitetsledelsessystem (ISO 9001). Det betyder, at vi har tænkt reduktion af vores miljøpåvirkning ind i alle daglige rutiner, og at vi bidrager til FN’s verdensmål.  


Se også vores andre ISO-certifikater

Vores kvalitetsledelsessystem er også ISO-certificeret. Vi er både certificeret efter ISO 9001 og ISO 13485.
Her kan du læse mere om, hvad det betyder for dig.

Har du spørgsmål?

Vi sidder klar til at hjælpe dig.

Bliv ringet op

Vi beskytter dine personlige oplysninger. Læs vores privatlivspolitik for at se, hvordan vi behandler dine oplysninger og hvilke rettigheder, du har.

keyboard_arrow_up