OUH tager nyt, hybridt røntgenrum i brug

01.02.2021

Radiograferne i Odense har fået et nyt multifunktionsrum til gennemlysning og konventionel røntgen.

Undervisning af superbrugere på røntgenafdelingen, OUH

OUH tager nyt hybridrum i brug

På røntgenafdelingen i Odense er radiograferne klar til at byde patienterne indenfor til helt nyt røntgenudstyr. De første patienter har allerede haft fornøjelsen.

Vi har installeret et hybridrum, der består af et Precision i5-røntgensystem og et Celex gennemlysningssystem. Det nye røntgenrum skal afhængigt af afdelingens program bruges til gennemlysning, frie optagelser og thoraxbilleder.

Begge systemer er klar til brug. Superbrugerne har modtaget undervisning af vores applikationsspecialister, og applikationsspecialisterne står forstsat til rådighed for brugerne i opstartsfasen.

Precision i5 hjælper afdelingen til et højt workflow

OUH's radiografer bliver blandt de første i Danmark til at arbejde med Precision i5-systemet. De kan bl.a. glæde sig til motorstyret kip-funktion på lungestanden og baggrundslys på røntgenrøret, som med farvet lys viser, hvornår røntgenrøret er klar.

Precision i5 har automatiserede bevægelser og er let at betjene. På røntgenrørets touchskærm kan personalet få et preview-billede op og justere de vigtigste indstillinger uden at skulle ud i betjeningsrummet.

Celex kan gennemlyse fra alle vinkler

Røntgenafdelingen har også fået et Celex gennemlysningssystem. Det gør rummet til et multifunktionsrum, hvor alle typer af røntgenundersøgelser kan udføres. Inklusive gennemlysningsundersøgelser med kontrast.

Med Celex er det kun fantasien, der sætter grænser for, hvilke undersøgelser radiograferne kan lave. Alle tænkelige og utænkelige bevægelser kan udføres. Endda på meget lidt plads.

Billedkvaliteten er i top

Begge systemer er leveret med Canons røntgensoftware. Det betyder, at radiograferne kun skal sætte sig ind i én brugerflade. 

Det gælder også, når de om et par måneder får et nyt Adora gennemlysningsrum.

For patienterne er fordelen ved Canonsystemet den lave stråledosis, og for radiologerne er det den særdeles gode billedkvalitet.
 

     Læs mere om Precision i5       Læs mere om Celex

 

Tilbage

keyboard_arrow_up