Kunstig intelligens: Første koloskopi i Norden med Discovery AI

01.09.2020

Overlæge Lasse Bremholm har gennemført den første koloskopi i Norden med Pentax' Discovery AI.

Nordisk premiere på Discovery AI i Køge

Fredag den 28. august, blev den første koloskopi i Norden med Pentax Discovery AI gennemført på Sjællands Universitetshospital, Køge. Det var overlæge Lasse Bremholm (ph.d., klinisk lektor) fra Endoskopisektionen, der førte skopet og oplevede, hvordan den kunstige intelligens kan være til hjælp.

Discovery AI detekterede en 3 mm polyp

Systemet detekterede en mindre polyp på 3 mm, som sandsynligvis ikke var detekteret uden hjælp fra Discovery AI-systemet. Tidlig opsporing af tarmkræft hjælper til at nedbringe dødeligheden. Derfor er det Discovery AI' fornemmeste opgave at hjælpe lægen og sygeplejersken med at finde selv de små og flade polypper. De første studier viser, at Discovery AI detektorer op mod 90 % af alle polypper.

En blå ring og et bip fortæller, hvor der er polypper

Discovery AI består af en software og et styresystem integreret i en medicinsk godkendt monitor, som under undersøgelsen af tarmen viser live-billedet af tarmen og indikerer med en blå ring og et bip, hvilke områder af tarmen, endoskopøren skal være særlig opmærksom på.

Vil du se systemet med egne øjne?

Systemet passer til alle videokoloskoper fra Pentax. Kontakt os i dag og hør om mulighederne for at få et system på prøve, så du kan vurdere det med egne øjne.

  • Stefano Di Nardo Hansen, produktspecialist vest, mobil 60 25 91 93
  • Morten Amtoft, produktspecialist øst, mobil 60 25 93 26

Vis produkt: Discovery AI

Tilbage

keyboard_arrow_up