Adora RSA flytter fra Holstebro til Gødstrup

17.01.2022

I løbet af tre uger i januar tager vi et avanceret røntgensystem ned på Regionshospitalet Holstebro og flytter det til det nye sygehus i Gødstrup, hvor vi installerer det på ny. Når Regionshospitalet Gødstrup slår dørene op i februar, har røntgenafdelingen fortsat mulighed for at lave stereorøntgenbilleder.

På billedet er røntgentekniker Ulrik Andersen i gang med nedtagningen i Holstebro.

”Det var på et hængende hår, vi fik den gennem døren.”

Sådan siger installationsleder Henrik D. Poulsen om det røntgensystem han og resten af installationsteamet er ved at flytte fra Holstebro til Gødstrup. 

Heldigvis var alt planlagt, så det var ikke en overraskelse, at der kun var 10 mm på hver side af transportkassen, da den skulle gennem døren.

Det har også været en udfordring at udstyret ikke kan gå ind i en elevator. Installationsteamet måtte på forhånd sikre sig, at det tunge udstyr kunne transporteres ud fra bygningen i samme niveau, som det var monteret. Alt gik efter planen.

Adora RSA er et avanceret røntgensystem med to røntgenrør

Det system vi flytter, er en Adora RSA med gennemlysning. Det er et avanceret røntgensystem med to røntgenrør, så man kan røntgenfotografere eller gennemlyse fra to vinkler på samme tid. Det bruger man fx, når man skal kontrollere, at en protese sidder korrekt. Udstyret kan også bruges til konventionelle røntgenbilleder.

Selvom systemet er 6 år gammelt, kan det godt betale sig for Hospitalsenheden Vest at flytte udstyret med til det nye sygehus i Gødstrup. Det er et avanceret og specialiseret system og derfor en kostbar investering.

Nedtagningen kræver præcision og et stort overblik

Røntgenteknikerne har demonteret det tunge udstyr og via fire taljer hejst det ned i en specialbygget transportkasse.

Teknikerne har mærket alle dele op, så delene kan identificeres, når systemet skal installeres på ny i Gødstrup.

Der er mange kabler til systemet, fordi der er dobbelt af både generator og røntgenrør. Dele der hører til det primære røntgenrør er mærket op med rødt, og dele der hører til det sekundære røntgenrør er mærket op med blåt. Alle skruer og løsdele er pakket i poser og mærket op til hver enhed.

Nu er alle dele kørt til Gødstrup, hvor re-installationen kan begynde. Om et par uger kan radiograferne på Regionshospitalet Gødstrup tage udstyret i brug.

Se oversigt over alle røntgenprodukter

Tilbage

keyboard_arrow_up