Aabenraa er klar til at indvie et nyt gennemlysningssystem

21.06.2022

Røntgen og Skanning på Sygehus Sønderjylland i Aabenraa er det andet sygehus i Danmark, der får glæde af den nye Celex med en stor detektor på 42 x 43 cm.

FOTO: fra venstre medicotekniker Eigil Knudsen (Sygehus Sønderjylland, Aabenraa), røntgentekniker Lars Ingo Andersen (Santax Medico) og medicotekniker Kaj Christiansen (Sygehus Sønderjylland, Aabenraa).

Vi har afholdt kursus for teknikere og fysikere

På billedet er røntgentekniker Lars Ingo Andersen ved at gennemgå det nye gennemlysningssystem med to medicoteknikere fra Sygehus Sønderjylland. Dagen efter fotograferingen var der gennemgang af systemet for sygehusets fysikere.

Radiograferne byder patienter ind på stuen i næste uge

Den næste faggruppe, der skal lære systemet at kende, er radiograferne. De får i denne uge besøg af vores applikationsspecialist, der i første omgang vil tilpasse softwaren til den måde afdelingen arbejder på. Billedkvaliteten indstiller applikationsspecialisten også, da der er stor forskel på, hvordan de forskellige sygehuse i landet ønsker billedkvaliteten justeret.

I næste uge underviser vores applikationsspecialist superbrugerne og er med på sidelinjen, når de første patienter bliver kaldt ind i det nye rum.

Det er slut med tunge løft

Når personalet er blevet oplært i brug af systemet, kan de gennemlyse fra alle tænkelige vinkler. Det kræver en avanceret fantasi at udtænke en projektion, som Celex ikke kan håndtere.

En anden fordel ved systemet er, at det er fuldt motoriseret. Radiograferne kan groft sagt betjene systemet med 2 fingre på betjeningspultens joysticks. Det er slut med tunge løft.

Autopositioner er der også nok af. 999 mulige for at være præcis. Og så kan systemet bruges til konventionelle røntgenbilleder, når der er behov for det. Alt sammen med høj billedkvalitet og lav dosis.

 

Læs mere om Celex og se en video af systemet


Læs også om den første installation af den nye type Celex på Sygehus Lillebælt, Vejle

Tilbage

keyboard_arrow_up