Efterår 2019

Viborg undersøger og røntgenfotograferer traumepatienter på under 10 minutter

Den første traumepatient ankom med ambulance den 12. november 2019 om morgenen. Få minutter tidligere var den nye akutafdeling på Regionshospitalet Viborg blev taget i brug. Fra ambulancehallen er der direkte adgang til akutafdelingen, hvor Akut Røntgen og Skanning nu har hjemme. Vi har leveret røntgenudstyr til de fire røntgenrum.

Radiograf Tanja Christensen har vist en patient til rette på patientlejet og indstiller Adora'en med to fingre på joysticket.

Bedre forhold for akutte patienter

Alle funktioner der er behov for på en akutafdeling er samlet tæt på hinanden. Det betyder, at patienterne vil opleve mere strømlinede patientforløb, hvor de ikke længere skal gå eller transporteres på tværs af hospitalet for at blive røntgenfotograferet. Traumepatienterne kan nu undersøges, CT-scannes og røntgenfotograferes på under 10 minutter. Det er en kæmpe gevinst for patienterne. "For os som medarbejdere giver det mulighed for at gennemføre undersøgelserne hurtigere og mere effektivt – og i et tættere samarbejde med vores kolleger i Akutafdelingen", forklarer afdelingsradiograf Lise Fynboe Nielsen.

Den største fordel for radiograferne: 4 rum, 1 brugerflade

For radiograferne er den største fordel, at de skal arbejde med samme brugerflade uanset, hvilket rum de er i. Der er fire forskellige rum med tre forskelligt slags udstyr, men kun én røntgensoftware at sætte sig ind i: Canon CXDI-NE.

Røntgenbilleder i superhøj opløsning

Canons brugerflade er intuitiv at bruge, og de trådløse detektorer kan bruges på tværs af rummene. Opløsningen er superhøj, så behovet for dosis er mindst muligt. Det er rent win-win: Radiologen får knivskarpe billeder at kigge på, og patienten bliver udsat for en lav stråledosis.

Adora er synonymt med ergonomi

Alle Adorasystemets bevægelser er automatiserede, og der er plads til 999 autopositioner. Systemet kan også flyttes manuelt med to fingre på joysticket.

 

To traumerum med enkel betjening

I umiddelbar nærhed af ambulancehallen er der installeret to Intuitionsystemer til traumepatienter. Her er hurtig og simpel betjening uden autopositioner en nødvendighed. Personalet kan røntgenfotografere en tilskadekommen patient fra top til tå uden at skulle flytte på ham eller hende.

To akutstuer med automatiserede bevægseler

I to rum lidt længere væk fra ambulancehallen er der installeret hhv. en Adora DRi og et Precision T3-system. Begge rum bruges til mindre akutte patienter, og det er patientforholdende, der bestemmer, hvilket rum personalet skal bruge. Der er fx integreret loftlift i det ene rum, så kørestolsbrugere kan løftes fra kørestolen over på patientlejet.

 Afdelingsradiograf Lise Fynboe Nielsen (t.v.), radiograf Tanja Christensen (i midten) og radiograf Heidi Ibsen (t.h.)

Vi er specialister i traumerum

Projektet omkring den nye akutafdeling i Viborg har varet flere år. Undervejs har opgaven for Santax Medico bestået i at kommunikere med de andre faggrupper og leverandører for at få alle delleverancer til at spille sammen. Det er komplekst at få koordineret monitorer, lamper, røntgenudstyr og andet, der skal hænge i loftet, og som skal kunne bevæge sig uafhængigt af hinanden. 

Santax Medico har erfaring fra nye traume- og akutcentre over hele landet. "Vi er specialister i traumerum", siger salgschef Hilmar Halldórsson og tilføjer, at Santax Medico bl.a. har leveret røntgenudstyr til akutafdelingerne på Rigshospitalet, i Skejby, Randers, Horsens, Holbæk, Slagelse og Nykøbing F. Hilmar Halldórsson glæder sig over, at Santax Medico i 2020 skal levere til Herlevs nye skadestue.

Fra betjeningsrummet betjener radiograferne udstyret i flere undersøgelsesrum. Her et kig ind til Precision T3-systemet.
 

Skandinaviskproduceret udstyr over hele linjen

Udstyret i alle fire rum er fremstillet i Danmark og Sverige af producenter, vi har arbejdet godt sammen med i mange år. Geografien er et plus, når vi har brug for teknisk assistance eller reservedele.

Hvor

Regionshospitalet Viborg
Akut Røntgen og Skanning
Etage 1 i det nye akutcenter

Hvad

Fire røntgensystmer:
1 stk. Adora DRi
1 stk. Precision T3
2 stk. Intuition


Vil du vide mere om røntgenudstyret på Akut Røntgen og Skanning i Viborg?


Det ergonomiske og automatiserede system Adora DRi 

Traumerøntgen uden autopositioner Intuition

Automatiseret røntgensystem til højt workflow Precision T3

Vil du høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig?

Vores specialister er altid klar til en uforpligtende snak.

Bliv ringet op

Vi beskytter dine personlige oplysninger. Læs vores privatlivspolitik for at se, hvordan vi behandler dine oplysninger og hvilke rettigheder, du har.

keyboard_arrow_up