Efterår 2022

Bispebjerg Hospital:
Let positionering af siddende patienter

Bispebjerg Hospital har foreløbigt brugt thoraxstolen Turn+ gennem et år i to af deres røntgenrum. Stolen hjælper røntgenafdelingens radiografer med at positionere patienter med nedsat bevægelighed.

 

 

 

 

 

 

Det lave ryglæn kommer ikke i vejen på røntgenbillederne

Thoraxstolen er udformet specifikt til røntgen af Thorax, men er også velegnet i andre situationer.

Den lave rygstøtte yder en tilstrækkelig støtte til patienten, uden at være i vejen på røntgenoptagelser af fx skulder eller thorax. Med Turn+ thoraxstolen undgår radiograferne at skulle justere ryglænet hele tiden.

Patienten kan sætte sig på stolen i en bekvem højde, hvorefter radiografen justerer stolen op eller ned. Det er en stor fordel ved optagelser af fx albue eller håndled, hvor patienten ofte skal sidde meget lavt.

Hjulene på stolen er letløbende, så det er let for radiograferne at flytte patienten fra et sted i rummet til et andet.

Personalet kan let dreje patienten til forskellige projektioner

Ved siddende skulder eller siddende thorax kan patienten have fødderne på stolens fodstøtte. På den måde kan radiografen let dreje patienten i forbindelse med positionering. Sæderotationen kan låses i 45° og 90° og armlænene kan vippes ned, så der er adgang til gode billeder fra alle vinkler.

Radiograferne undgår belastende arbejdsstillinger

Turn+ thoraxstolen giver personalet ergonomiske arbejdsstillinger. Alle hjul på stolen kan låses på én gang ved hjælp af centralbremsen. Radiograferne kan betjene bremsen med foden, uden de skal bøje sig ned. Hæve/sænke-funktionen betjener de via en fjernbetjening med ledning. Hæve/sænke-funktionen er elektrisk og gør det muligt at finjustere højden meget præcist. Afdelingen har fundet en god rutine for opladning af stolen, så den ikke løber tør for strøm under en undersøgelse.

Thoraxstolen giver tryghed for patienten

Stolen er tryg for patienten at sidde i under undersøgelsen. Man sidder så godt og stabilt, at selv skoliosepatienter kan sidde i stolen (med lidt støtte fra personalet).

Når radiografen har taget de bookede billeder, kan stolen hjælpe gangbesværede patienter op at stå ved at radiografen kører stolen op.


Sådan bruger radiograf Dennis Ricks thoraxstolen

Nedenfor i galleriet viser radiograf Dennis Ricks (røntgenafdelingen, Bispebjerg) et udsnit af undersøgelser, hvor thoraxstolen er til stor gavn under positioneringen af siddende patienter.

Vil du høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig?

Vores specialister er altid klar til en uforpligtende snak.

Bliv ringet op

Vi beskytter dine personlige oplysninger. Læs vores privatlivspolitik for at se, hvordan vi behandler dine oplysninger og hvilke rettigheder, du har.

keyboard_arrow_up