Efterår 2019

Nyt skyllerum i Frederikshavn

På Dagafsnit for urinvejskirurgi i Frederikshavn har de fået nyt udstyr i skyllerummet. Det er personalet godt tilfreds med. "Det nye udstyr har betydet, at vi har fået frigjort tid til andre opgaver", siger afsnitsledende sygeplejerske Jette Hjorthede Christoffersen.


Vaskemaskinerne vasker op til 16 endoskoper i timen

De to nye vaskemaskiner fra Santax Medico vasker endoskoperne hurtigere end de gamle vaskemaskiner. Med det nye udstyr kan personalet have otte endoskoper klar til brug igen efter en time. Med en speciel kassette til to endoskoper kan personalet endda vaske op til 16 cystoskoper i timen. Vaskemaskinerne har to vaskekamre, der kan vaske uafhængigt af hinanden. Det betyder, sygeplejerskerne kan starte en vask, når der er behov. Det giver stor fleksibilitet og sikrer mod krydskontaminering.

Afsnitsledende sygeplejerske Jette Hjorthede Christoffersen (grøn uniform) - sygeplejerske Gitte Schioldan (blå uniform) - Sygeplejerske Elsebeth Friis (hvid uniform)

Sygeplejerskerne slipper for manuel håndtering 

Kassetterne, som endoskoperne ligger i, når de bliver vasket, passer også i de to nye tørreskabe. Det betyder, at når endoskoperne er vasket og desinficeret kan personalet tage endoskoperne ud af vaskemaskinen og flytte dem direkte over i tørreskabet uden at skulle håndtere endoskoperne direkte. Kassetterne sikrer en effektiv arbejdsgang og beskytter endoskoperne mod transportskader.

Tørreskabe med syv dages opbevaring 

I tørreskabet kan endoskoperne ligge i op til syv dage under kontrollerede luftforhold. Medicinsk, renset luft forhindrer bakterievækst både uden på og inde i endoskopets kanaler. Begge tørreskabe har plads til otte endoskoper.


Stregkoder sikrer dokumentation og sporbarhed
på afdelingens endoskoper

"Vi har fået et meget bedre overblik over vask af vores skoper", konstaterer afsnitsledende sygeplejerske Jette Hjorthede Christoffersen. Ved hjælp af en indbygget stregkodescanner kan personalet følge og overvåge endoskoperne gennem vask, tørring og opbevaring. På vaskemaskinerne kan personalet følge de forskellige trin i vaskeprocessen og på tørreskabenes display kan sygeplejerskerne bl.a. se, hvor længe et endoskop har ligget i skabet, og hvor lang tid det fortsat kan opbevares. Hver sygeplejerske har sin egen stregkode, så det også er muligt at se, hvem der har lagt et endoskop til vask eller tørring. 

Vaske- og tørreprocessen dokumenters vha. stregkoder.
 

Sygehuset undgår brugeroverført kontaminering af endoskoperne

Kassettesystemet er ikke kun smart, fordi det er let for sygeplejerskerne at flytte endoskoperne fra vaskemaskine til tørreskab. Kassetterne er også med til at sikre en høj hygiejnestandard, fordi personalet ikke kommer i direkte berøring med endoskoperne. Håndfri skydelåger ind til vaskekamrene, bakteriefrit skyllevand og automatisk selvdesinfektion af vaskemaskinerne er også med til at højne hygiejnen.

Det er let at skifte sæbe og kemi

 Selvom både vaskemaskinerne og tørreskabene er komplekst udstyr, er betjeningen enkel og intuitiv. Sygeplejerskerne på Dagafsnit for urinvejskirurgi er især glade for den lave betjeningshøjde og den lette adgang til skift af sprit, sæbe og kemi.

HVOR

Regionshospital Nordjylland, Frederikshavn
Dagafsnit for urinvejskirurgi
Afsnittet opererer og behandler bl.a. patienterne for kræft i blæren, forstørrelse af blærehalskirtel, vandbrok og sterilisation af mænd.

UDSTYR

2 stk. vaskemaskiner til endoskoper, Advantage Plus Pass-Thru fra Santax Medico
2 stk. tørreskabe til endoskoper,
EndoSTORE neo fra Santax Medico​

Vil du vide mere om produkterne i casen? 

Vis produkter

Vil du høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig?

Vores specialister er altid klar til en uforpligtende snak.

Bliv ringet op

Vi beskytter dine personlige oplysninger. Læs vores privatlivspolitik for at se, hvordan vi behandler dine oplysninger og hvilke rettigheder, du har.

keyboard_arrow_up