Efterår 2016

Ny akutmodtagelse i Randers

I forbindelse med opførelsen af en ny akutmodtagelse på Regionshospitalet Randers, har Santax Medico stået for nyt udstyr til en traumestue og to røntgenstuer. Resultatet er blevet et brugervenligt system for personalet og en bedre oplevelse for patienterne.

Nye og moderne traume- og røntgenstuer

Fra ambulancehallen på Regionshospitalet Randers er der direkte adgang til en traumestue med plads til to patienter. Her har vi installeret et Intuition røntgensystem med Canon DR.

Intuition-systemet dækker over begge patientlejer, så patienterne hurtigt kan blive diagnosticeret, inden de fragtes videre til for eksempel CT-scanning eller operation. Vi har i samarbejde med afdelingen indrettet et lille betjeningsrum i hjørnet og en ekstra arbejdsplads i rummet med eksponeringshåndtag, diagnostisk monitor og op/ned-kontakt til røntgenrøret.   

Derudover har vi installeret to moderne røntgenstuer med fuld automatik og Canon DR-system. Stuerne er til gående eller sengeliggende patienter samt ambulatoriepatienter, der skal til kontrol.

Personalet skal kun sætte sig ind i ét system

En stor fordel ved løsningen i Randers er, at de forskellige systemer alle betjenes fra den fælles Canon-brugerflade. Det betyder, at personalet kun skal sætte sig ind i ét system og derfor kan levere samme høje kvalitet uanset, hvilket rum de betjener.

Alle installationerne kan dele de trådløse DR-detektorer, som er dem der danner røntgenbillederne. De er i tre forskellige størrelser og giver en unik og ensartet funktionalitet med lav røntgendosis og høj billedkvalitet.

Adora DRi

Systemet sikrer den bedste ergonomi for personalet samt en meget nøjagtig og ensartet positionering af udstyret fra gang til gang.

Adora DRi

På den ene røntgenstue har Akutmodtagelsen valgt Adora DRi. Det er et fuldt motoriseret system produceret i Hasselager ved Aarhus af Nordisk Røntgen Teknik. Systemet sikrer den bedste ergonomi for personalet samt en meget nøjagtig og ensartet positionering af udstyret fra gang til gang.

Adora DRi giver den ultimative fleksibilitet og utrolig let adgang for alle patientgrupper. Den store fleksibilitet gør, at afdelingen kan spare tid, plads og penge. Overskuddet af fri plads omkring patientbordet og den lave påstigningshøjde vil forhindre skader på personalet, der skal flytte tunge patienter fra deres seng til bordet og tilbage. Det vil også medføre betydeligt mindre stress for patienterne. Der er installeret et patientløftesystem i loftet i de samme skinner, som Adora'en er installeret i.

Triathlon T3

Til den anden røntgenstue har Akutafdelingen valgt det klassiske Triathlon T3-system. Det svenskproducerede Triathlon T3-system er velkendt af personalet på Randers' røntgenafdeling. De har i forvejen to ældre udgaver af systemet. I de nye rum er der kommet fuld automatisering og de ergonomiske løsninger er blevet optimeret.

Mobile DR

Som supplement til de faste installationer har Akutafdelingen også ønsket et mobilt apparat. Valget faldt på model M1, som er lille og kompakt. Og så kører den naturligvis også på Canon DR-teknologi.

Se vores udvalg af røntgenudstyr

Vil du høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig?

Vores specialister er altid klar til en uforpligtende snak.

Bliv ringet op

Vi beskytter dine personlige oplysninger. Læs vores privatlivspolitik for at se, hvordan vi behandler dine oplysninger og hvilke rettigheder, du har.

keyboard_arrow_up