Sommer 2021

Nuklearmedicinske scannere til forsøgsdyr

Minerva Imaging har taget to nye scannere i brug til præklinisk forskning inden for onkologi og hjerte-kar-sygdomme.

I april 2021 installerede vi en SPECT/CT-scanner som i juni 2021 har fået selskab af en PET/CT-scanner i samme laboratorie.
De nye scannere skal mere præcist hjælpe forskerne med at udvikle lægemidler til targeteret behandling af kræft og scannerne er en værdifuld tilføjelse til Minerva Imagings øvrige udstyr.


Minerva Imaging scanner forsøgsdyr med branchens bedste opløsning

nanoScan-familien er en serie af multifunktionsscannere til præklinisk forskning. Scannerne har branchens højeste opløsning inden for nuklearmedicinske billeder. Hos Minerva Imaging har vi installeret to scannere med modaliteter i forskellige kombinationer:

  • 1 stk. SPECT/CT-scanner til scanning af mus og rotter
  • 1 stk. PET/CT-scanner til scanning af mus og rotter

SPECT/CT-scanner til scanning af mus og rotter

PET/CT-scanner til scanning af mus og rotter


Forskerne kan scanne flere mus på samme tid 

Musene ligger i et billedkammer, mens de bliver scannet. Billedkammeret er et rør med gennemsigtigt låg og kontinuerlig temperaturovervågning. I hvert billedkammer er der plads til tre eller fire mus, som forskerne kan scanne på samme tid.
Når personalet har gjort musene klar i billedkammeret, monterer de billedkammeret i scanneren med et klik. Nu kan personalet let og hurtigt lave de ønskede optagelser. 

 

Forsøgsdyrene ligger i et beskyttet miljø

Billedkamrene har et integreret opvarmningssystem med cirkulerende luft i væggen. Det betyder, at dyrene undgår bivirkninger som fx dehydrering, udtørring af øjne, kontaminering med patogener og lignende.

De integrerede anæstesikoblinger og et lukket kredsløb til anæstesigas giver sammen med tilbehør som EKG-gating, respirationsgating og monitorering af blodtryk det bedste udgangspunkt for et vellykket forsøg.

 

Om Minerva Imaging

Minerva Imaging har til huse i Ølstykke ca. 40 km fra Rådhuspladsen i København. Her driver de ansatte præklinisk forskning i forbindelse med hurtig og effektiv udvikling af lægemidler. Det stærke team af forskere har brug for at scanne dyr som fx mus i forbindelse med udvikling af medicin mod blandt andet kræft og hjerte-kar-sygdomme.

Vil du høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig?

Vores specialister er altid klar til en uforpligtende snak.

Bliv ringet op

Vi beskytter dine personlige oplysninger. Læs vores privatlivspolitik for at se, hvordan vi behandler dine oplysninger og hvilke rettigheder, du har.

keyboard_arrow_up