Efterår 2021

Ny akutmodtagelse på Herlev Hospital

Herlev Hospital har fået et nyt akuthus. H.K.H. Kronprinsesse Mary klippede den røde snor i juni 2021. Vi har leveret og installeret røntgenudstyr til et traumerum og et multifunktionelt røntgenrum med gennemlysning.

Uanset om du kommer til akutmodtagelsen i ambulance eller selv kan fragte dig til hospitalet, ankommer du til en røntgenfunktion, der er centralt placeret i bygningen. Specialisterne fra de omkringliggende afdelinger kommer til dig, og du undgår unødig transport til forskellige afdelinger. Det betyder, du hurtigt kan få en diagnose og sendes videre til behandling på den rette afdeling.

Personalet kan røntgenfotografere alle steder i traumerummet

Traumestuen er det første rum, du møder, når du har forladt ambulancen. Der er direkte adgang fra ambulancehallen til traumestuen. Her vil et hold af specialister stå klar til at gennemgå dine skader fra top til tå.

I loftet hænger et Intuition røntgensystem på nogle af de længste loftskinner i Danmark. Rummet er 15 m langt og røntgenrøret kan bevæges fra den ene endevæg til den anden. Det betyder, at røntgenrøret kan dække begge de traumelejer, der er plads til i rummet.

 

Intuition er let at betjene

Ved hvert leje har afdelingen ønsket at få monteret en diagnostisk monitor. På den måde kan traumeteamet se røntgenbillederne i fuld opløsning med det samme. 

Intuition-systemet er let at betjene. Alle bevægelser er manuelle for at undgå kollision med andet udstyr på stuen. Alligevel er systemet let at bevæge rundt, og det er muligt at røntgenfotografere patienten fra top til tå uden at flytte på ham eller hende. 

 

Akutmodtagelsens røntgenrum er et multirum med gennemlysning

I akutmodtagelsens røntgenrum kan radiograferne lave stort set alle røntgenundersøgelser. De har mulighed for at lave knogleoptagelser og thoraxrøntgen med det lofthængte røntgenrør (Precision i5). På gennemlysningslejet (Celex) kan de gennemlyse fra alle tænkelige vinkler.

 

Tv. Vanja Savic, Santax Medico, th. radiograf  Tommy Hansen

Celex gennemlyser fra alle vinkler

Celex kan lave dynamisk gennemlysning og tage røntgenbilleder hele vejen rundt om patienten.

Både underbords- og overbordsrøntgen.

I alle tænkelige vinkler.

Lejepladen kan tiltes +/- 90 grader og kan afmonteres, hvis patienten er i kørestol.

Radiograf  og DR-superbruger Tommy Hansen i multirummet

Precision i5: fuldautomatisk og ergonomisk røntgensystem

Precision i5's motoriserede bevægelser og den intuitive brugerflade giver et højt arbejdsflow.

Thoraxstanden er motoriseret og kan køres ud i 90 grader, så den kan bruges som horisontal detektor.

Touchskærmen på røntgenrøret giver adgang til alle informationer på et sted: Billeder af de sidste eksponeringer, justering af dosisparametre, røntgenrørets og vægstandens kipning, blændestørrelse, SID m.m.

 

 

 

 

 

 

Billedkvaliteten er i top

Med den nyeste billedbehandlingssoftware (CXDI-NE) og detektorer fra Canon får personalet et bedre røntgenbillede end nogensinde før. Den intuitive og programmérbare brugerflade er med støtte fra vores applikationsspecialister blevet en solid værktøjskasse for radiograferne, når de skal billedoptimere.

Knivskarpe billeder hjælper radiologerne med præcise diagnoser

Opløsningen på Canons trådløse detektorer er høj. Det betyder, at radiologerne får præsenteret et knivskarpt billede og har lettere ved at stille en diagnose. For patienten betyder den høje opløsning, at den stråledosis han eller hun bliver udsat for er så lav som mulig.

 

Personalet skal kun sætte sig ind i én brugerflade

Alle tre røntgensystemer betjenes fra samme intuitive brugerflade. Det er en stor fordel, fordi personalet kun skal sætte sig ind i ét system og derfor ikke skal starte forfra, når de skifter fra rum til rum.

Akuthuset på Herlev Hospital

Det nye akuthus har været længe undervejs. Det første spadestik til den runde bygning blev taget i 2014. I 2019 indgik vi kontrakt med Region H om levering af røntgenudstyr og i juni 2021 kunne H.K.H. Kronprinsesse Mary endelig klippe den røde snor. Et par uger efter den officielle indvielse tog personalet imod de første patienter.

Traumestuen

Intuition røntgensystem
på 15 m loftskinner

1 stk. trådløs detektor, CXDI-410CW
1 stk. trådløs detektor, CXDI-810CW

Skaderøntgen

Celex gennemlysningsleje
1 stk. gennemlysningsdetektor, CXDI-50RF

1 stk. Precision i5 røntgensystem
1 stk. trådløs detektor, CXDI-410CW
1 stk. detektor, CXDI-410C (i thoraxstanden)

 


Vil du vide mere om røntgenudstyret i Herlevs akuthus?

Automatiseret røntgensystem til højt workflow Precision i5

Multifunktionelt gennemlysningssystem Celex

Manuelt røntgensystem til traumerum Intuition

Vil du høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig?

Vores specialister er altid klar til en uforpligtende snak.

Bliv ringet op

Vi beskytter dine personlige oplysninger. Læs vores privatlivspolitik for at se, hvordan vi behandler dine oplysninger og hvilke rettigheder, du har.

keyboard_arrow_up