Sommer 2023

Fuldautomatisk og ergonomisk røntgenudstyr til Helsingør Sundhedshus

Velkommen indenfor i Helsingør Sundhedshus. Her kan radiograferne tage imod patienter i rum 1 eller rum 2. Region Hovedstaden har til de to rum investeret i et nyt i5-røntgensystem og flytning af et eksisterende røntgensystem fra det gamle sundhedshus. Leverancen var komplet med røntgenforklæder, patientstol, detektorholder og positioneringskiler. 

Radiograf Kristoffer Klimkiewicz  i rum 2, Helsingør Sundhedshus 

Spejlvendte røntgenrum sikrer ens arbejdsgange

På hver sin side af et fælles betjeningsrum ligger de to store røntgenrum. Røntgenrøret kan bevæge sig over et område, der dækker 4 x 6 meter, og man kan let komme rundt med en seng, hvis der skulle være behov for det. 

Indretningen af de to rum er spejlvendt i forhold til hinanden, så arbejdsgangen er den samme i begge rum. Set fra betjeningsrummet vender patienten den samme vej, uanset om radiografen arbejder i rum 1 eller 2. Generatorerne til begge rum er placeret i et separat teknikrum i forbindelse med betjeningsrummet.
 

Rum 1

Vi har flyttet et af røntgensystemerne fra det gamle sundhedshus over i det nye sundhedshus. T3-udstyret er fra 2017, men fungerer fortsat som en stabil arbejdshest.

Rum 2

Her har radiograferne fået et helt nyt Precision i5-system med patientleje, lungestand og fire trådløse detektorer.

Radiograf Kristoffer Klimkiewicz i rum 2, Helsingør Sundhedshus (røntgenudstyr: Precision i5)

Enestående billedkvalitet og ergonomi

Precision i5 har motoriserede bevægelser og et hav af autopositioner. Radiograferne betjener røntgenrøret fra en stor, rengøringsvenlig touchskærm med baggrundslys, der skifter farve afhængigt af status på røret. Skærmen giver adgang til alle informationer på et sted: Billeder af de sidste eksponeringer, justering af dosisparametre, røntgenrørets kipning, blændestørrelse, SID m.m. 

Personalet er glad for billedkvaliteten, men Radiograf Kristoffer Klimkiewicz fremhæver også detektoren i lejet, at røntgenrør og detektor følges ad og at røntgenrøret er mere ergonomisk end han tidligere har været vant til.

Problemfri røntgen af thorax på siddende patienter

Patientstolen Turn+ er specielt udformet til thoraxbilleder. Stolen letter positioneringen af siddende patienter. Radiograferne skal ikke stå i foroverbøjede stillinger, da de kan betjene bremsen med en fod og justeringer kan gøres med fjernbetjeningen.

Thoraxstol Turn+

Stolen har mange muligheder for tilpasninger til forskellige undersøgelser af siddende patienter.

Se mere om stolen

Radiograf Kristoffer Klimkiewicz  i rum 1, Helsingør Sundhedshus . Røntgensystemet er flyttet med fra det gamle sundhedshus.

Precision T3 er flyttet med til Birkedalsvej

T3-udstyret blev oprindeligt installeret i det gamle sundhedshus i 2017. Ved planlægningen af det nye sundhdshus besluttede regionen at flytte udstyret med til det nye sundhedshus på Birkedalsvej.

I forbindelse med flytningen har vi blandt andet givet systemet nye loftskinner og installeret en antikollisionssensor på lejet, så det ikke kan køre ned i en stol eller andet, der kan være placeret under lejet.

Knivskarpe billeder og lav stråledosis

Til glæde for sundhedshusets patienter afgiver begge røntgensystemerne en lav stråledosis, samtidigt med at radiologerne får knivskarpe billeder at diagnosticere ud fra.

Radiograferne har fuld fleksibilitet med trådløse detektorer i flere størrelser, der kan bære op til 310 kg.

 


Radiograf Kristoffer Klimkiewicz
Helsingør Sundhedshus 

Samarbejdet med Santax Medico har været perfekt

”Det har været perfekt.” Sådan sagde radiograf og superbruger Kristoffer Klimkiewicz, da vi spurgte ham, hvordan han har oplevet samarbejdet med Santax Medico.

Projektleder Henrik Thaulow, Santax Medico supplerer: ”Vores fornemmelse er, at den flotte evaluering dækker over, at vi tager hånd om opgaverne fra start til slut, uanset hvilke udfordringer, der dukker op. Personalet på røntgenafdelingen og sygehusets medicoteknikere kender desuden vores stærke service-setup fra vores tidligere samarbejde.”


"Vi har fået optimeret vores billedkvalitet"

Efter endt installation af de to røntgensystemer havde radiograferne besøg af vores applikationsspecialist, som sørgede for opsætning af pakker og protokoller, billedoptimering efter afdelingens ønsker og undervisning af brugerne. 

Radiograf Kristoffer Klimkiewicz: ”Med hjælp fra Santax Medicos applikationsspecialist har vi fået optimeret vores billedkvalitet.” 

Alle hospitalets lokationer har fået ens protokoller

Applikationsspecialisten kunne også opfylde et specielt ønske fra Nordsjællands Hospital om, at alle tre røntgensystemer på Nordsjællands Hospitals to lokationer skulle have ens protokoller.

Vi tog protokollerne fra det eksisterende røntgenrum i Hillerød og kopierede dem til det nye i5-system i Helsingørs rum 2. Her optimerede vi billedkvalitet og protokoller i samarbejde med radiograferne.

Til sidst blev opsætningen kopieret til rum 1 og tilbage til røntgenrummet i Hillerød. Det lykkes at få det hele på plads, selvom de tre rum ikke kører på samme softwareversion.

Radiograferne sparer tid ved at have samme brugerflade i begge rum

Radiograferne kan glæde sig over at have samme brugerflade i begge røntgenrum. De skal kun skal sætte sig ind i én software, og menuerne på begge systemer er ens.

Det er også en ting radiograf Kristoffer Klimkiewicz sætter pris på: ”Vi sparer en del tid, når vi ikke skal omstille os hele tiden,” siger han. 

De trådløse detektorer er lette og vandtætte

Detektorerne fra Canon er vand- og støvtætte (IP57). De kan modstå alle slags patientuheld og er testet til at kunne være nedsænket i vand i en halv time. Væsker kan derfor heller ikke trænge ind under rengøring.

Kulfiberkonstruktion gør detektorerne fra Canon til nogle af de letteste på markedet. De er lette at håndtere, når radiograferne skal lave frie optagelser af fx en hånd eller en fod.

 

Stabile arbejdsheste med lave levetidsomkostninger

Røntgensystemerne i begge rum er svenskproducerede og kendt for at være robuste og af høj kvalitet. Systemerne har en lang levetid og et minimalt servicebehov. På den måde holdes levetidsomkostningerne nede.
 

Rum 1

1 stk. Precision T3
Røntgensystemet er flyttet med fra 
det gamle sundhedshus i Helsingør

Rum 2

1 stk. røntgensystem, Precision i5
med trådløse detektorer
i flere størrelser


 

Helsingør Sundhedshus

Radiologisk Afsnit
Nordsjællands Hospital
Sundhedshuset Helsingør
Birkedalsvej 35A
3000 Helsingør

 

Indflytning februar 2023

Det nye sundhedshus i Helsingør huser både regionale, kommunale og private tilbud. Udover røntgenfunktionen er det bl.a. akutklinik, ambulatorier, tandlæger, fodterapeuter, genoptræning og midlertidige døgnplejepladser. Regionens sundshedstilbud flyttede ind i februar 2023 og udgør en del af Nordsjællands Hospital.


Vil du vide mere om røntgenudstyret?


Højteknologisk og ergonomisk DR-system Precision i5

 

Vil du høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig?

Vores specialister er altid klar til en uforpligtende snak.

Bliv ringet op

Vi beskytter dine personlige oplysninger. Læs vores privatlivspolitik for at se, hvordan vi behandler dine oplysninger og hvilke rettigheder, du har.

keyboard_arrow_up