Danmarkspremiere på ny SPECT/CT-scanner

15.10.2019

OUH er klar til at tage en ny, avanceret SPECT/CT-scanner i brug.

Sygehus og patienter sparer tid med AnyScan Trio®

I løbet af få dage tager Odense Universitetshospital (OUH) Danmarks første AnyScan Trio® i brug til patienter. Både patienter og personale kan glæde sig til at spare tid. Med den nye scanner kan OUH forkorte hver patients scanningstid betydeligt. 

7 tons udstyr kørt ind med truck

Ved levering til OUH var der ikke noget der lignede en scanner. Det der blev kørt ind med trucken var nogle store og tunge "klumper" af udstyr. Carsten Jøns og Morten Christensen har arbejdet hårdt på at få puslespillet samlet, og i løbet af 14 dage er de 7 tons udstyr blevet til en scanner.

Carsten og Morten har kalibreret både dag og nat

En AnyScan Trio® er ikke kun tung, den er også et komplekst stykke teknik. Efter den mekaniske installation har Carsten og Morten kalibreret scanneren både dag og nat, og til sidst er personalet på Nuklearmedicinsk Afdeling blevet undervist i, hvordan de skal bruge scanneren. De sidste tests bliver kørt nu.

Hvad er AnyScan Trio®?

En banebrydende SPECT/CT-scanner med tre detektorer og multi-pinhole-kollimatorer. Den er bygget på en ny teknologi, som producenten (Mediso i Ungarn) er den eneste, der behersker. Scanneren danner billeder i meget høj opløsning og skal hovedsageligt bruges til neurologi og kardiologi.

Hvad er multi-pinhole?

Multipinhole-indsatsen er en tungstenplade med 36 meget præcist forarbejdede kanaler. Hver detektor opsamler 36 views, som herefter rekonstrueres til et samlet volumen. Det er enormt beregningskrævende at rekonstruere 3 x 36 views, og det er først i de senere år, det er blevet muligt at anvende teknologien i praksis.

Vis foto af komplet AnyScan Trio® og læs mere om scanneren

Tilbage

keyboard_arrow_up