NYT ADORA-RUM I FARSØ – TRE PÅ STRIBE

 

På røntgenafdelingen i Farsø har de netop taget deres nye Adora-rum i brug.

Det er afdelingens tredje Adora, og Farsø Sygehus kan dermed prale af at have den mest moderne røntgenbestykning i landet. Farsø Sygehus har specialiseret sig i hofte-, knæ-, skulder- og albueoperationer herunder forskningsundersøgelser med RSA-optagelser (stereorøntgen), som bliver foretaget på den dedikerede Adora RSA i rum 3.

Senere har de fået en Adora i rum 1 og nu den nye i rum 2.

Adora er udviklet af NRT i samarbejde med Santax og i tæt dialog med slutbrugerne. Adora er et fleksibelt, lydløst og ergonomisk system som forbedrer radiografernes muligheder for at lave forskellige typer røntgenundersøgelser på nye måder.

Brugerne er særligt glade for de ergonomiske tiltag, der gør, at de kan gennemføre en travl hverdag uden at skulle belaste deres krop unødigt.

Ligeledes er brugerne begejstrede for det gode samarbejde mellem afdelingen, Santax og NRT. Både omkring udviklingen, service og applikationstræningen i de nye rum, hvor brugerne er i centrum.

Rummene er bestykket med Canon-detektorer. Her findes både stationære CXDI-401C detektorer, placeret i Adora og trådløse detektorer (CXDI-701C og CXDI-801C), der kan deles mellem de tre rum. Alle detektorerne har den mindste pixelstørrelse på markedet, kun 125 mikron. Til systemet anvendes Canons nye NE-software.

Rummene er endvidere bestykket med patientlift, så patienterne kan løftes fra seng til røntgenleje uden at personalet skal foretage tunge løft.

Der er alt i alt ikke gået på kompromis med noget i rummene, hvor vi forventer, der vil kunne blive taget op mod 50.000 røntgenbilleder i hvert rum om året.

Adora er klart det flotteste røntgenudstyr på markedet, – og det gør jo heller ikke noget!

case.røngten.farsoe3case.røngten.farsoecase.røngten.farsoe1